У Черкасах відбувся рейд по домівках злісних неплатників аліментів

Ловити порушників Закону прибули державні виконавці з Міністерства юстиції України. У Мін᾽юсті кажуть, що новий Закон є досить дієвим оскільки до боржників застосовується чимало обмежень, таких як: заборона користуватися транспортним засобом, виїздити за кордон та застосовувати чи зберігати зброю. Нині на Черкащині зареєстровано близько 17 тис проваджень про стягнення аліментів.

Так, з початку року в області з неплатників аліментів уже стягнуто 21,5 млн. грн. Часто боржники уникають відповідальності, переховуються від державних виконавців. Після низки попереджень майно все одно описують з метою реалізації, а особу оголошують в розшук.

Часто працівників ДВС зустрічають родичі неплатника. Як от Анфіса Сергіївна – колишня свекруха жінки, що покинула двох дітей і не сплачує аліменти. Куди поділась горе-невістка невідомо.

А от власника новенького таунхаусу на околиці Черкас Дениса Фомічова державні виконавці застали зненацька. Чоловік займався ремонтними роботами, коли до нього завітали непрошені гості. Спочатку неплатник намагався уникнути відповідальності та навіть втекти з місця події. Лише після виклику поліції вирішив зізнатися, що це він господар помешкання, який не сплачував аліменти 10-річній донці від першого шлюбу.

Журналістам Денис розповів про сімейну драму, як дружина втекла від нього з немовлям і подала на розлучення. За 10 років чоловік жодного разу не бачив рідну доньку і відмовляється з нею спілкуватися. Отож настав час відповідати за свої вчинки. Принаймні у грошовому еквіваленті.

Дивіться також: 5 ключових змін, що посилюють відповідальність за несплату  аліментів.