Журналістам “Антени” погрожують черкаські псевдоактивісти

У конфлікт, який тривалий час відслідковує “Антена”, втрутилися вже і сусіди.

Нагадаємо, що два власника домоволодінь по вулиці Капітана Подолянчука не можуть поділити межу, на якій має бути збудована захисна підпорна стінка. Рішенням суду встановлено, що сусід знизу порушив межі домоволодіння і незаконно вкопався в ділянку сусіда, однак, власник не хоче виконувати рішення суду.

Нами з’ясовано, що обидві земельні ділянки розташовані в історичній частині міста, а саме на колишніх оборонних валах черкаського замку 15-16 століть. У зрізі гори можна побачити чимало залишків керамічного посуду і навіть рештки людських кісток.

Невідомо чому археологічна інспекція, що діє при облдержадміністрації, не втручається в конфлікт, коли вочевидь тут руйнується археологічна пам’ятка.

Втім, незрозуміла позиція сторони, що програла суд – будувати захисну стінку потрібно, бо в першу чергу їм загрожує ймовірний зсув ґрунту. Але чомусь мешканці вибрали шлях конфлікту.

Після виходу минулого сюжету до офісу “Антени” намагалися вдертися невідомі, серед яких був власник будинку і такий собі Євгеній Єзик, який називає себе громадським активістом.

Наш сюжет ще не вийшов в ефір, але Єзик вже і цього разу почав погрожувати журналістам та закликав закрити телеканал “Антена”. Але з його допису стала відома цікава деталь: Єзик вважає, що журналісти свідомо переслідують іншого активіста – представника ГО “АвтоЄвроСила”, що є власником ділянки за адресою Капітана Подолянчука 8. Саме його і стосувалося рішення суду.

Телеканал “Антена” змушений звернутися до правоохоронних органів із запитом про незаконні земельні роботи, що руйнують археологічну спадщину. А щодо сусідського конфлікту найкраще висловився один із сусідів конфліктних ділянок і закликав власників сісти за стіл перемовин.

Цей конфлікт піднімає декілька питань, і головне – хаотична забудова в історичному середмісті та відсутність політичної волі у влади навести лад. Адже схили Дніпра, що входять до складу історико-культурного заповідника, взагалі не мають забудовуватися, а будь-яка господарська діяльність на них суворо регламентується.

Попри це – Дніпровські схили в межах міста нині активно забудовуються на очах міських та обласних служб, правоохоронців та стають предметом спекуляцій із боку так званих громадських активістів, адже вартість землі тут є найвищою в Черкасах.

Дивіться також: Дніпровські схили у Черкасах під загрозою руйнації