У парку Хіміків будується туалет за 900 тисяч гривень

У парку Хіміків триває будівництво сумнозвісної вбиральні, яка, за попередніми розрахунками, коштуватиме місту понад 900 тисяч гривень. Про це повідомляє інтернет-видання «Кропива».

Розпочалась історія ще у 2014 році. Тоді під керівництвом Олександра Радуцького комунальне підприємство «Дирекція парків» уклало угоду з державним підприємством «Електромонтаж-424» на будівництво громадського туалету. Восени того ж року розпочалися перші будівельні роботи. Тоді вартість робіт оцінили у 391 тисячу гривень.

За наступника Олександра Романовича – Миколи Бондаренка – жодного прогресу у будівництві не було, проте виявилось, що проект був розроблений без водовідведення та водопостачання.

Тільки 17 жовтня 2016 року будівництво зрушило з «мертвої точки». Тоді було проведено електронний аукціон на реконструкцію парку Хіміків (реконструкція системи водопостачання та водовідведення). Перемогу здобуло приватне підприємство «Черкаси-Інтербуд» з результатом 644 тисячі 787 гривень. Згідно з умовами, роботи мали б закінчитись до 20 грудня 2016 року.

Загалом за три роки будівництва вбиральні на неї було витрачено 583 тисячі 255 гривень. Ще 320 тисяч закладено у бюджет розвитку на 2017 рік. Отже, загальна вартість об’єкта має скласти 903 тисячі 255 гривень. Таким чином, один квадратний метр цього «елітного» туалету коштуватиме 19 тисяч 218 гривень.

Тож виникає безліч запитань щодо такого дороговартісного об’єкту для міста та хто понесе відповідальність за витрачання коштів платників податків.

Читайте також: Біля Центрального ринку притулився ще один незаконний кіоск.