У Черкасах обікрали ювелірний магазин по сусідству з поліцією

Зловмисники з допомогою ломика пошкодили пластикову частину вхідних дверей та проникли до приміщення магазину, – повідомляє прес-служба ГУНП в Черкаській обл. Узрівши поліцію, двоє невідомих з сумками перебігають дорогу в напрямку парку «Соборний». Слід зауважити, що парк являє собою дуже вигідний для злочинців і складний для переслідування об’єкт. Його площа становить майже 13 гектарів, які суцільно заросли зеленими насадженнями, на його території ведеться велике будівництво храмових споруд, до його меж з різних сторін прилягають приватний сектор, залізничні колії, територія стадіону.

Тому було прийнято рішення викликати на допомогу ще два наряди груп реагування поліції охорони, а також наряд патрульної поліції – по лінії «102». Таким чином, спільними зусиллями правоохоронці заблокували всі вірогідні виходи крадіїв з парку.

Одного з втікачів поліцейські охорони затримали, коли він намагався перескочити паркан будівельного майданчика, а другого вже аж на протилежному боці парку, при спробі вибігти на вулицю Небесної Сотні.

Тікаючи, підозрювані повикидали свої торби та знаряддя злочину: балаклаву, рукавички, спеціальний ніж, яким вирізали пластикові двері, а також «здобуток» – більше 3 кг ювелірних виробів. Крім того, під час поверхового огляду, у одного з крадіїв знайшли в кишенях срібні хрестик та браслет з обкраденої «ювелірки».

Затримані 34-річний житель Золотоніського району та 47-річний громадянин іншої держави виявились «бувалими» злочинцями – мають за плечима не одну «ходку» за крадіжки та грабунки. До того ж, один із затриманих підозрюється у зґвалтуванні, яке вчинив 9 березня цього року у м. Золотоноша Черкаської області.

Зловмисників було затримано згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом Черкаський відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

У Черкасах зупинили нетверезого водія.