Горів Липівський орнітологічний заказник. Причина підпал.

Вогонь охопив десятки га прибережної території, плавнів та островів в межах Липівського орнітологічного заказника. Причина пожежі – підпал. Ймовірно працівники водного господарства або лісовики намагалися позбутися очерету і вирішили підпалити його. Вогонь перекинувся на багаторічну рослинність на островах та прибережній території. Станом на 19.00 25 березня вогнем охоплено десятки га зелених насаджень. Горять соснові ліси, розашовані на березі Дніпра. Місцями плум’я підійшло безпосередньо до дороги Благодатне – Кедина Гора.

На ділянці берега від місця впадіння в Дніпро річки Золотоношка до села Кедина Гора десятки осередків горіння. Місцями полум’я піднімається на десятки метрів. В огні видно перелітних птахів, що в паніці намагаються покинути зону пожежі. Адже пернаті вже почали масово повертатися з зимівль.

Вочевидь трагедія, що останні роки повторюється з тим чи ішим розвитком, зараз матиме тяжкі наслідки для екосистеми регіону. Інформацією про розслідування з боку правоохорнців у редакції Антени, наразі, немає. Тому безкарність посадових осіб лісового господарства, рибохорони та водного фонду,  їх халатне ставлення до збереження природи, вочевидь, призводить лише до погіршення ситуації.

Антена родовжує відслідковувати ситуацію. Журналісти безпосередньо перебувають на місці пожежі.

Фоторепортаж Валерій Воротник, Оксана Горецька.