Родина черкаських підприємців піклується про маленьких пацієнтів туберкульозного диспансеру

Вже більше місяця у дитячому відділенні Черкаського обласного протитуберкульозного диспансеру на лікуванні знаходиться малюк Ростик із дуже важкий діагнозом – мультирезистентна відкрита форма легеневого туберкульозу. Дитина з неблагополучної родини, тому, здавалося б, чекати на підтримку, крім лікарів, немає звідки. Однак склалося по-іншому. Через соціальні мережі про малюка дізналися власники салону ритуальних послуг «Ритуальний світ» Ігор та Людмила Лєсови, з цього і почалося їхнє знайомство.

Родина частково покриває витрати на лікування хлопчика, купуючи всі необхідні препарати та продукти харчування для відновлення організму дитини після важкого прийому ліків.

Допомагаючи маленькому Ростику, родина Лєсових вирішила підтримати і інших діточок, які знаходяться тут на лікуванні та придбала велику плазмову панель, для того, щоб малечі було комфортніше боротися із важкою недугою, переглядаючи пізнавальні програми.

На лікуванні у дитячому відділенні протитуберкульозного диспансеру перебувають діти як із ранньою туберкульозною інфекцією, так і з тяжкою формою цієї хвороби – мультирезистентним туберкульозом. За словами завідуючої відділенням, в останній час ця форма туберкульозу все частіше виявляється у дітей найменшого віку, адже медичні заклади не повністю укомплектовані необхідними вакцинами.

Тому маленьким пацієнтам вкрай необхідна підтримка та допомога дорослих. Жінка подякувала родині Лєсових за подарунок та їхню допомогу хворим дітям.

«У важку хвилину ми завжди вам допоможемо» – з такими словами салон працює вже протягом 15 років, і весь цей час вони активно співпрацюють з різними благодійними фондами та організаціями, таким чином руйнуючи стереотип, що працівники ритуально-похоронної сфери люди черстві і корисливі та заробляють на чужому горі.

Колектив салону «Ритуальний світ» і надалі планує допомагати дітям хворим на туберкульоз. Вже невдовзі вони передадуть відділенню: стільці, спортивні м’ячі та солодощі.

Читайте також: Ера швидкісного інтернету: 3G-зв’язок від «Київстар» уже в Черкасах.