Соснівку знов хочуть забудовувати. Орендар Андріївської дачі подав заяву у виконком

Питання забудови Соснівки, що сколихнуло Черкаси зимою цього року, знов стає актуальним.
Забудовник, вперто просуває своє бажання забудувати житлом цей мальовничій куточок черкаської природи.
На сесії Черкаської обласної ради, що відбулася 5 квітня, рішення про розрив орендних стосунків з орендарем Андріївської дачі не набрало потрібну кількість голосів, і відповідно, об’єкт нерухомості надалі перебуватиме у руках тих, хто хоче перетворити сосновий заповідний ліс на елітну новобудову.

Як стало відомо «Антені», приватне підприємство «Міськбуд-плюс» звернулося в Черкаську міську раду із заявою про надання містобудівних умов і обмежень для забудови на скандальній ділянці по Мендєлєєва,4.

На публічній кадастровій карті міститься інформація, що цільове призначення ділянки – для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення.

“Міськбуд-плюс” орендує вказану ділянку із вересня 2016 року. Засновниками і кінцевими бенефіціарами підприємства є жителька столиці Анастасія Бацуровська і черкащанин Анатолій Теличко.

Нагадаємо, “Міськбуд-плюс” – це те саме підприємство, яке збиралося будувати по Мендєлєєва, 4, 5 багатоповерхівок, котеджі та таунхаузи. 2 березня Черкаська міськрада скасувала дозвіл на внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси.
За існуючою практикою, перепрофілювання об’єкту в процесі будівництва з готелю, наприклад, на житлову забудову зі збільшенням кількості поверхів, площі забудови, тощо є поширеною схемою маніпуляцій в будівельній сфері. Тому є всі підстави вважати, що подавши заявку на будівництво готельного комплексу орендар має на меті подальше просування саме свого проекту, що так обурив містян.
Наприклад, саме таким чином в середмісті торгівельний центр «Фонтан-сітті», що мав розташовуватися замість фонтану у театральному сквері за драмтеатром перетворився на житлову багатоповерхівку, яка на думку багатьох містян істотно спополюжило і без того небездоганну архітектуру центра Черкас.

Як ми повідомляли раніш, просуванням проекту забудови Соснівки в Чекраській міській раді займамався безпосередньо секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький, а активно забудову заповідної частини міста підтримували депутати з фракції БПП в Черкаській міськраді. Саме після вибуху громадського супротиву і кількох невдалих спроб провести схвальні рішення на громадських слуханнях, позиції секретаря міської ради істотно похитнулися. І депутати з різних фракцій активно заговорили про усунення Радуцького із займаної посади.

Але , насправді, і заміна секретаря міськради не гарантуватиме, що Соснівку , нарешті, залишать у спокої. Корумпована судова система, яку в в Черкасах обійшли будь-які реформи, готова підставити плече будь-якому забудовнику за певних умов. Серед яких найголовніша – великі гроші.