В районі дахнівської дамби активісти виявили незаконну забудову берега Дніпра

Активісти виявили черговий факт незаконної забудови берегової смуги Черкас. Знімальна група телеканалу «Антена» разом з представниками громадської організації «Білий молот» вирішили особисто перевірити цей факт. Побачене жахає – гори будівельного сміття серед дерев та плавнів, вирізані вікові дерева та залитий бетоном берег річки. Таку картину можна побачити недоїзжаючи до рибінспекції на Дахнівській захисній смузі.

Примітним фактом є те, що будівельне сміття має явні ознаки відходів від дорожніх робіт у місті Черкаси, що є порушенням ряду екологічних норм.

Можна припустити, що в дію вступає стандартна схема: спочатку територію спеціально захаращують, а потім, під виглядом того, що вона нікому не потрібна, розпочинають там комерційне або приватне будівництво. З огляду на те, що окрім цього новоствореного будівельного майданчику поряд розташувалось безліч будників, можна здогадатися, що правоохоронні органи або безсилі, або закривають очі на безпосередній факт порушення закону та руйнування екосистеми природоохоронної зони.