Біля бази «Бакалея» активісти з «Національного корпусу» демонтували наливайку, встановлену без дозвільних документів, яка перекривала пожежний в’їзд до дитячого садочку


Мешканці мікрорайону 700-річчя у Черкасах відтепер можуть почувати себе більш безпечніше. Біля входу до тогівельної бази «Бакалія» представники «Національного корпусу» знесли незаконний павілійон-наливайку, де продавався алкоголь. Крім того кіоск перекривав пожежний в’їзд до дитячого садочку, що створювало неабияку небезпеку для дітлахів. Власник МАФу під час робіт не з’явився, а продавчиня не змогла пред’явити жодних дозвільних документів на торгівельну точку, яка роками була відомою точкою збору алко та наркозалежного контингенту мікрорайону.
Демонтований торгівельний крам та залишки намету активісти прибрали з проїзджої частини і склали на місці МАФу.
Крім того, як стверджують місцеві мешканці, наливайка протягом багатьох років була постійним місцем збору місцевих наркоманів. Про це свідчать шприци, найдені під час демонтажу, пакетики, ймовірно з під амфітаміну.
Під час демонтажу ніхто не чинив опір а багато перехожих виказували слова підтримки молодим націоналістам їх радикальних та ефективних дій.
Прибувша патрульна поліція не затримала жодного громадського активіста, але проводила частину з них до зупинки громадського транспорту, дискутуючі з ними по дорозі про правові аспекти проведеної акції.
На місце події патрульні викликали оперативну групу нацполіції, яка складає протокол огляду місця події. Вочевидь, такий розвиток ситуації для поліцейських був неочікуваним.