Здатні на більше: черкаським нотаріусам розширено повноваження

Йти до нотаріуса для реєстрації прав на нерухомість варто не тільки у випадку укладання угоди, яка потребує нотаріального посвідчення (договору

купівлі-продажу, дарування тощо). Нотаріуси мають повноваження реєструвати нерухоме майно без вчинення нотаріальної дії щодо такого майна.

Широкі повноваження нотаріуси мають для того, аби послуги у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості були максимально наближені для тих, кому вони потрібні. Всі ці нововведення дозволять позбавитися таких явищ як черги та погане обслуговування.

Якщо нотаріус відмовляє у державній реєстрації бізнесу та нерухомості з підстав не передбачених законами України, його рішення, дії, бездіяльність можна оскаржити до територіального органу Мін’юсту (наприклад, якщо нотаріус працює у населеному пункті Черкаської області, то зі скаргою необхідно звертатися до Головного територіального управлення юстиції в Черкаській області) або до суду.

При Головному територіальному управлінні юстиції у Черкаській області діє Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, тому скаргу можна подати або надіслати за адресою: бульв. Шевченка, 185, м. Черкаси, 18001.

Черкащанам розповіли, як уникнути судових тяганин при отриманні спадщини.