У Черкасах презентували бібліотеку тактильних книжок для незрячих дітей

Така книгозбірня є першою не лише на Черкащині, а й в Україні. На заході представили 17 тактильних книжок ручної роботи для дітей дошкільного та шкільного віку, створених студентами, учнями черкаських навчальних закладів та майстринями з хенд-мейду. Ідейниця проекту – меценат Світлана Трофімова.

Серед презентованих книжок кілька унікальних тактильних посібників, що не мають аналогів в Україні, зокрема, виготовлених з використанням 3-D-принтеру. Міські владці запевняють, що черкаські діти з вадами дуже потребують спеціалізованої літератури.

Над створенням унікальної бібліотеки працювало понад 80 черкащан. У книгах використано матеріали, близькі до справжніх. Тематика примірників різноманітна: від традицій і побуту українців  та відомих казок – до правил дорожнього руху та особистої гігієни. Дітлахи з цікавістю роздивляються кожну книгу і залюбки діляться враженнями.

Бібліотеку тактильних книжок буде розміщено на базі Черкаської спеціалізованої школи-інтернату. Користуватися книгами зможуть вихованці чотирьох навчальних закладів міста для дітей з вадами зору.

На початку літа у Черкасах відбудеться фестиваль тімбілдінгу «Summer Challenge.