На яку допомогу розраховувати черкащанам при народженні дитини

Народження дитини – як радісна так і дороговартісна подія. В Україні передбачено соціальну допомогу при появі маляти на світ, але скасовано щомісячні виплати по догляду за дітьми. На що розраховувати майбутнім батькам поінформували в Управлінні соцзахисту населення Придніпровського району Черкас.

Перша виплата при народженні дитини в Україні складає – 10 тис. 320 грн, далі щомісяця по 860 грн. до досягнення трирічного віку. У зареєстрованому законопроекті планують здійснювати першу виплату залежно від кількості дітей у сім᾽ї. За першу дитину – 15 прожит. мінімумів, за другу – 25 і за третю і кожну наступну – 40. Порівняно з іншими країнами світу, Україна входить у десятку з найвищими виплатами за народження дітей. Приміром, в Іспанії одноразова соцдопомога складає 1500 євро, у США не платять нічого, а в Китаї штрафують за другу і кожну наступну дитину у зв᾽язку з перенаселенням країни.

У Черкасах працює спеціалізований заклад, який надає соціальні послуги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих ситуаціях та потребують сторонньої допомоги.