SOS, Президент: депутати Черкаської міськради просять врятувати «Черкасиобленерго»

Аби врегулювати кризову ситуацію депутати звернутися до РНБО, Президента України, ВРУ, Кабміну, СБУ та НАБУ. На сесію прийшов стурбований колектив енергетиків, які з першого січня не отримують зарплатню. Через нестачу матеріалів та палива у деяких районах області уже настав колапс. Якщо на Черкащині вимкнуть електропостачання – це відчує уся країна, попереджають в Обленерго.

Депутатів ознайомили з діяльністю колишнього керівництва «Черкасиобленерго», зокрема пані Кузьмінської. Тож в ході обговорення міські обранці запропонували звернутися до відповідних органів з метою реагування на протизаконні дії.

Енергетики вже звернулися до ПАТ «Азот» щодо реструктуризації боргу і часткової виплати зарплати працівникам. Однак, на хімічному підприємстві, схоже, не готові йти на поступки.

Після тривалих дискусій та обговорень 31 депутат Черкаської міськради підтримав енергетиків рішенням «за». Далі справа в руках державного керівництва. Як відомо Черкасиобленерго заборгувало працівникам понад 100 млн. грн., тож трудовий колектив перебуває на межі зриву енергетичної безпеки країни та області.

Страйкарів «Черкасиобленерго» не пропустили до обласної влади.