Придніпровський суд залишив Вадима Мельника під вартою

Після резонансного судового засідання, де суддя апеляційного суду Черкаської області Ірина Соломка скасувала рішення суду першої інстанції та змінила міру запобіжного заходу на домашній арешт для підозрюваного в організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка. Але присутні тоді активісти не допустили виконання рішення суду і заблокували так звану «клітку», де перебував Вадим Мельник. Згодом слідчий цієї справи Іван Личак оголосив пану Мельнику про підозру в організації злочинного угрупування.

На підставі цього адвокат підозрюваного подав у суд скаргу. Адвокат розцінив дії слідчого як протиправні, а подальше утримання Мельника, як умисне обмеження волі.

Одразу адвокат Гончар подав суду клопотання про проведення закритого судового процесу. Пан Гончар аргументував це тим,що на суд та учасників процесу здійснюється тиск з боку громадськості.

Слідчий Личак наголосив на резонансі, який викликала справа та заявив, що процес у закритому форматі неприпустимий.

Слідча суддя вислухавши всі сторони, не задовольнила клопотання позивача та залишила розгляд справи у публічному форматі.

Предметом судового спору стало вручення підозри Вадиму Мельнику. На думку сторони позивача, слідчий Личак не мав жодної підстави для затримання його підзахисного.

У свою чергу прокуратура  та слідство наголошували на тому, щоб суд скаргу адвоката не підтримав, зазначаючи, що є законні підстави для тримання підозрюваного в ІТТ. Зокрема, слідчий, який затримував Мельника, повідомив, що підозрюваного  було затримано відповідно до протоколу за кримінальне правопорушення  – створення в 2014 році злочинної організації.

Після повернення з дорадчої кімнати суддя оголосила, що суд у задоволенні скарги відмовляє.

Читайте також: Громадськість не дала підозрюваному у вбивстві журналіста Сергієнка вийти на волю і заблокувала Черкаський апеляційний суд. Слідчий пред’явив Мельнику нову підозру в участі в організованому злочинному угрупуванні.