Медична новація: у Черкасах створили он-лайн сервіс запису до лікаря

А це означає, що тепер не потрібно безпосередньо приходити до медичного закладу і стояти в черзі біля реєстратури. Послуга запрацювала з 1 червня і є безкоштовною для всіх жителів міста.

Он-лайн запис ведеться на сайті mymedcabinet.com.ua. За цією електронною адресою можна із переліку закладів обрати лікаря, ознайомитись із графіком його роботи і записатися у зручний час. Сервіс доступний лише для зареєстрованих у лікувальних установах міста осіб. Для безпеки і надійності система здійснює персональну перевірку пацієнтів через надсилання СМС-повідомлення.

Під час реєстрації у електронній базі пацієнту видається штрих-код, який при кожному відвідуванні поліклініки зчитується адміністратором. Це так званий, номер електронної медичної картки, який є індивідуальним і не збігається з номером паперової. Наступний крок – створення особистого кабінету, де користувачі зможуть бачити лікарські висновки та результати досліджень.

Разом із тим у лікувальних закладах міста продовжує діяти система паперового запису на прийом для осіб, які ще не оволоділи інноваційними технологіями.

МОЗ: Довідки про епідоточення більше непотрібні.