СБУ провела на Черкащині масштабне антитерористичне тактико-спеціальне навчання

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Черкаській області провела на базі двох стратегічно важливих об’єктів масштабне антитерористичне тактико-спеціальне навчання.
У тренуваннях, умови яких були максимально наближені до реальних, взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Нацгвардії, поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, прикордонники, представники органів обласної та місцевої влади.
За легендою навчань група диверсантів планувала вчинити терористичні акти на військовому об’єкті та на одному із заводів хімічної промисловості. Учасники групи із застосуванням квадрокоптера скинули вибухові речовини та підпалили сховища боєприпасів на території військової частини.
Завдяки спільним діям учасників удалося локалізувати наслідки вибуху, нейтралізувати наслідки займання боєприпасів. Після отримання інформації про виявлення безпілотного літального апарату було також оголошено спецоперацію для затримання «диверсантів».
Одночасно за планом навчань відбулося мінування терористами однієї із ємностей з небезпечною речовиною на заводі хімічної промисловості. Швидке реагування правоохоронців та вибухотехніків завадило нанесенню тяжких екологічних наслідків.
Уникаючи переслідування, зловмисники сховалися у закинутій будівлі, місцезнаходження якої було встановлено. Зведена штурмова група провела силову фазу, під час якої «диверсанти» чинили опір, відкрили зустрічний вогонь, облаштували «розтяжку», використовували димові шашки. У результаті злагоджених дій спецпризначенці знешкодили групу терористів.
Залучені до навчання підрозділи продемонстрували першочергову готовність протидіяти терористично-диверсійним проявам, ефективно виконувати свої функції в екстремальних умовах.
Керівник координаційної групи АТЦ при Управлінні СБУ в Черкаській області Олег Кравченко наголосив на важливості та необхідності проведення навчань в регіоні задля перевірки готовності та удосконалення вже набутих навичок суб’єктами боротьби з тероризмом щодо протидії можливих диверсійних загроз.

Черкаські рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території Центрального ринку.