Із Черкас запустили перше пасажирське судно на підводних крилах

У Черкасах відновлюється пасажирське судноплавство Дніпром. Такий амбітний проект був започаткований ще взимку, коли міський голова Черкас Анатолій Бондаренко їздив у Миколаїв на переговори з керівництвом аграрного підприємства «Нібулон». Тоді вдалося домовитись про співпрацю у напрямку відновлення водного сполучення між містами, що стоять на Дніпрі. Саме аграрний гігант «Нібулон» закупив у Нідерландах 4 судна на підводних крилах.

За словами заступника міського голови Геннадія Шевченка, цей проект, в першу чергу, іміджевий, тобто такий, що має на меті привернути увагу людей до історичних місцин акваторії Дніпра, та привернути увагу владців до процесу відновлення судноплавства основною водною артерією України.

7 червня у Верховній Раді України було створено міжфракційне депутатське об’єднання «За розвиток річок України», до якого увійшов і черкаський нардеп Олег Петренко. Пан Петренко переконаний, що річковий флот України роками навмисно знищувався, тож на його відновлення теж необхідно багато часу. Депутат також додав, що відродження вантажного та пасажирського перевезення річками України дозволить зменшити автотранспортні перевезення, що дасть можливість економити кошти на утриманні автошляхів.

Наразі дані пасажирські судна вже успішно функціонують на території Миколаївської та Херсонської областей.

Читайте також: Водний патруль поповнився новим човном.