Що робити, якщо у вас вкрали гаманець?

Традиційно мешканці міст страждають від дрібних крадіжок особистих речей, особливо смартфонів, прикрас та гаманців. Найчастіше такі випадки трапляються у місцях масового скупчення людей, тобто торгових центрах, ринках, у громадському транспорті. Експерти радять: не використовувати сумки зі зламаними замками, адже така річ абсолютно не захищає ваше майно, не тримати всі картки і документи в гаманці – необхідно покласти в кишеню сумки або пальто, якщо не потрібні – залиште вдома. Також не бажано не залишати всі гроші в гаманці, нехай невелика сума зберігається у вас в іншому місці. Якщо ви стали жертвою злодія, правоохоронці радять одразу звернутись у поліцію, адже розкрити правопорушення по «гарячих слідах» завжди легше.

Окрім грошей у викраденому гаманці також, частіше за все, зберігаються документи та банківські картки. Тож при виявлені крадіжки необхідно одразу подзвонити в банк та заблокувати активні картки, щоб зловмисник не мав змоги ними скористатись. На жаль, частина документів відновленню не підлягає, але найбільш важливі – ви можете собі повернути. Для відновлення студентського квитка та соціальної карти слід звернутися до приймальної комісії ВИШу, маючи при собі фотографії, заповнити анкету, заплатити невелике мито і показати довідку, яку ви отримали в поліції. Для відновлення прав необхідно з мед довідкою і екзаменаційною картою водія звернутися в сервісний центр МВС. Деякі картки знижок також можна відновити, якщо в базі даних магазину є ваші ім’я та прізвище. Проте бувають випадки, коли гаманець зрештою повертається до свого господаря. Така ситуація склалась зі співробітником нашого телеканалу.

Але навіть якщо вам не вдалося повернути своє майно, не слід засмучуватись та ставити на всьому хрест. Варто пам’ятати, що найголовніші в житті – це не матеріальні речі.

Читайте також: У Черкасах піймали нетверезого водія.