У Черкасах відбулося Свято випускника-2017

Традиційно 11-класники пройшли урочистою ходою від площі Б. Хмельницького до Соборної. На чолі колони – міський голова та керівник департаменту освіти з кращими цьогорічними випускниками, за ними крокують директори шкіл, учні та батьки. Поки учасники ходи йдуть площею, ведучі презентують кожен випускний клас і розповідають про його досягнення. Прапороносці заносять великий стяг міста Черкас, після чого міський голова Анатолій Бондаренко звертається до випускників з вітальним словом.

Цьогоріч востаннє переступили шкільний поріг півтори тисячі учнів, серед них “За високі досягнення у навчанні” 23 нагороджені золотими медалями, 27 – срібними. Троє одержали 200 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Це учні ФІМЛІ Мирослав Гаврилюк з фізики та Артем Томіло з математики, а також вихованка ГПЛ – Крістіна Гайдай з англійської мови. 5 переможців міського конкурсу «Кращий випускник року» у різних номінаціях отримали грошові сертифікати у розмірі 2 тис. грн.

На завершення свята спалахнули феєрверки, випускники випустили у небо голубів та повітряні кульки і звісно, станцювали останній шкільний вальс.

У Черкаському національному університеті відбувся випускний.