Журналісти та активісти в результаті розслідування в Черкасах знайшли фуру з львівським сміттям

Львів позбавляється від пОкладів сміття, в Черкасах воно прибуває.

Протягом тривалого часу телеканал Антена вів журналістське розслідування про нелегальне завезення побутових відходів з міста Львів у Черкаси. Цього разу ми отримали оперативну інформацію про надходження фури зі сміттям і її стоянку на території Першого вантажного парку.

Вранці 30 червня разом з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком, лідером обласної організації Національного корпусу Дмитром Кухарчуком, представниками «Білого молоту» наші журналісти навідалися на місце стоянки машини. Пересвідчившись у достовірності інформації, на місце події була викликана поліція.

Фура з львівським сміттям вже чотири дні стоїть в Черкасах. Водія обманули замовники

Водій та власник фури пояснили, що отримали замовлення на перевезення від однієї диспетчерської служби. В замовленні зазначалося, що перевезти необхідно вантаж вторинної сировини зі Львова до Києва.

Водій стверджує, що контролював лише перший етап завантаження – в машину дійсно завантажили кілька тон фасованої макулатури. Коли водій відійшов від машини попити кави, в кузов було завантажено звичайні побутові відходи. Принаймні, такий вигляд має його версія.

З Києва машину переправили до Черкас, де певна фірма мала б отримати вантаж і розрахуватися за перевезення.

Коли чотири дні тому машина нарешті приїхала до Черкас, до водія під’їхали певні особи, розрахувалися за перевезення, взяли транспортні документи і хутко зникли, начебто для підписання договору. За кілька днів вони так і не з’явилися, а з фури почав розповсюджуватися різкий запах відходів.

Власник автомобіля і сам уже почав розуміти, що насправді стався кидок і вже, каже, думав навіть звернутися до поліції. Але наш рейд виявився більш оперативним.

На місце пригоди прибули за викликом патрульні та оперативно-слідча група, представники керівництва поліції. Ведеться слідство. Про його хід ми будемо інформувати глядачів.