У зв᾽язку з наслідками буревію міст через Дніпро відкрили

Переправа працювала у штатному режимі, оскільки Лівобережжя найбільше постраждало від негоди. За даними Департаменту екстреної медичної допомоги, станом на 11 ранку 2 липня, внаслідок буревію в області постраждали 48 осіб, 31 людина звернулася за медичною допомогою, 17 з них були госпіталізовані, з них 4 дітей.
Найбільша кількість постраждалих – 32, зареєстрована у Золотоніському районі, з них 22 людини звернулися за медичною допомогою, 10 людей були госпіталізовані, серед них 4 дітей.
Постраждали люди також у Чорнобаївському районі – 14 осіб, з них 5-ро і були госпіталізовані, та у Катеринопільському районі внаслідок буревію за медичною допомогою звернулися 2 дорослих, яких було госпіталізовано.
Одну дитину 10 років, яка отримала черепно-мозкову травму, бригадою «санітарної авіації» з Золотоноші було терміново доставлено до дитячої обласної лікарні у Черкасах. За даними лікарів, стан дитини залишається стабільно важким.
Станом на 6 годину ранку 2 липня, у Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, Черкаському, Канівському та Уманському районах, внаслідок несприятливих погодних умов та спрацювання систем захисту були відключені: 150 кВ – ліній електропередач – 1 шт., 110 кВ – 2 шт., 35кВ – 14 шт., 10кВ – 60 шт; трансформаторних підстанцій – 1734 шт., а без світла залишалися 181 населений пункт.

Буревій переніс 120-тонний металевий елеватор “Нібулону” на 200 метрів і перекрив ним залізничну колію.