Нова директорка краєзнавчого музею зробила публічну заяву щодо службової діяльності своєї попередниці

17 березня 2017 року відбувся повторний конкурс на обрання нового директора Черкаського обласного краєзнавчого музею. Тоді перемогу отримала завідувачка науково-методичного відділу Ірина Собко. З нею був укладений контракт на 5 років. Проте новопризначена директорка скаржиться на те, що не може повноцінно розпочати роботу на посаді. Адже, за словами пані Собко, в музей хоче повернутись екс-керівниця Алла Кушнір.

У зв’язку з цим Ірина Василівна звернулась до громадськості із публічною заявою з приводу службової діяльності своєї попередниці Алли Кушнір.

Ірина Василівна зазначила, що син Алли Кушнір Андрій Кушнір теж займав керівну посаду у музеї, проте це суперечило трудовому законодавству, адже, окрім того, що в одній бюджетній установі на керівних посадах не мають права працювати члени однієї родини, до того ж син екс-директорки не мав відповідного трудового стажу передбаченого посадою керівника технічного нагляду.

Ірина Собко додала, що окрім сина в музеї працював також чоловік, племінник та кума рідної сестри.

За фактом цих та ряду інших порушень службової діяльності попередниці Ірина Собко планує звернутись до правоохоронних органів.

Читайте також: Черкаський музей на день став етнічною світлицею.