Фермер зі Шполянщини опинився в лещатах рейдерської схеми

І знову скандал навколо ще одного сільськогосподарського підприємства на Черкащині. На цей раз також мотивом являється привласнення чужого майна. Методи незмінні: рейдерські схеми, погрози та залякування.

Це трапилось із засновником сільськогосподарського підприємства у селі Нечаєве, що у Шполянському районі, Миколою Васильовичем Молочком. Ще у далекому 2000 році Микола Васильович прийшов, тоді ще на колективне сільськогосподарське підприємство, аби його реформувати та витягнути з боргової ями, взявши на себе зобов’язання перед кредиторами та зберігши майновий комплекс і людські майнові паї. Поступово підприємство почало вилазити з боргів, розвиватись та «ставати на ноги».

Маючи статус потенційно успішного підприємства, на нього почали звертати увагу люди, джерелом існування яких є інтегрування, а далі поступове привласнення подібного бізнесу.

В результаті після того як пана Молочко скинули з посади директора, на нього сфабрикували кримінальну справу, нібито за фактом шахрайства, проте з часом справу закрили через відсутність складу злочину.

Від постійного психологічного тиску на себе та на свою родину, Микола Васильович був змушений підписати протокол із опонентами, згідно якого Молочко вимушено відступає від своєї частки, а Моісеєв та його поплічники мають виплатити йому дивіденди за 15-ий, 16-ий рік. Однак кошти за дивіденди Молочко до сих пір так і не отримав.

За інформацією наших джерел, Моісеєв Олександр Миколайович тісно пов’язаний з колишніми впливовими регіоналами та посадовими особами різних силових структур.

Окрім цього пан Моісеєв являється власником декількох сільськогосподарських підприємств у Шполянському районі, в свою чергу ці підприємства входять у структуру інших компаній аграрного бізнесу.

Очевидно, що Олександр Миколайович зацікавлений у розширенні свого аграрного бізнесу саме на Шполянщині.

Наразі інтереси Моісеєва на підприємтсві представляє місцевий «царьок», який мешкає у Шполі – це Ржевський Олександр Володимирович.

У зв’язку зі зміною керівництва на підприємстві та орендних умов на паї, власники земельних ділянок планують, а деякі вже розпочали процедуру дострокового розірвання умови про оренду землі, адже нові власники не всіляють віри.

Окрім свого бізнесу Микола Васильович Молочко активно брав участь у житті Нечаєвого, на відміну від нових власників з Києва, яким чхати на село та селян,. Про це кажуть його справи.  Тодішній голова сільради, за часів директорства пана Молочка, розповів про зміни у селі.

Знімальна група телеканалу «Антена» навідалась в адміністративне приміщення підприємства «Іскра», аби розпитати у теперішнього керівника стосовно конфліктної ситуації навколо Миколи Молочко.

Як виявилось, в той час у приймальні директор зі своїми друзями святкували день народження. Тому у приміщенні відчувався характерний запах алкоголю, а окремі персони, будучи на підпитку, погрожували оператору застосуванням фізичної сили. Згодом стало відомо, що нападником виявився раніше судимий Ільченко Володимир. Очевидно, що люди, які підпали під сферу впливу Моісеєва, не гребують жодними методи, враховуючи застосування сили.

За словами теперішнього керівника, він нічого не знає про конфлікт, що звучить дуже дивно, враховуючи його посаду.

Микола Васильович все ж сподівається, що конфлікт вирішиться законним шляхом, а також, що ситуація вийде на публічну площину. Адже подібний випадок рейдерського захоплення підприємства не поодинокий.

Телеканал «Антена» і надалі слідкуватиме за перебігом подій.

Читайте також: На Лисянщині панують закони середньовіччя.