У Черкасах затримали викрадачів людини

Звільнену жінку в тяжкому стані доставили до лікарні, де їй зробили операцію. В автомобілі затриманих виявили зброю, наркотичні засоби та приладдя, яке використовують домушники для проникнення до квартир.

Інформацію про те, що в місті Черкаси група осіб викрала 40-річну жінку, до поліції повідомили батьки потерпілої. Правоохоронці відразу відкрили кримінальне провадження та розпочали комплекс оперативних заходів, в результаті яких було встановлено коло осіб, які причетні до викрадення. Дві доби оперативники проводили заходи спрямовані на пошук зловмисників, і їх місцезнаходження було встановлено. Поліцейські з’ясували, що викрадачі знаходяться на території міста Черкаси та пересуваються на світлій іномарці. Також правоохоронці володіли інформацією, що зловмисники озброєні та можуть чинити опір при затриманні. Поліцейські розробили спецоперацію та затримали зловмисників силами  співробітників кримінальної поліції та бійців роти особливого призначення.

Звільнену жінку у вкрай важкому стані було доставлено до лікарні, де її було відразу прооперовано. Як з’ясувалося, зловмисники нанесли їй тілесні ушкодження. Зі слів лікарів у неї було зламано два ребра та пошкоджено легеню. На даний час її стан стабільний.

Затриманих чоловіків доставлено до Черкаського відділу поліції. Під час обшуку їх автомобіля виявлено гранату Ф-1 з запалом, пістолет, два магазини до автомата, кастет, балаклави, рації, відмички, близько 1 кілограма коноплі та декілька пакетів з амфетаміном. Затримані пояснити свої дії та походження виявлених заборонених предметів, відмовилися.

Слідчими Черкаського відділу поліції розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Крім того вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтями 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. За місцем проживання затриманих проводиться ряд обшуків.

У Черкасах затримали ґвалтівника.