Депутати Черкаської міськради поставили хрест на розбудові Митниці

Рішенням про скасування детального плану міські обранці фактично дали дозвіл на забудову набережної елітними котеджами, які є у попередній редакції документу. Так, замість велодоріжок, спорткомплексів, паркінгів та інших елементів соціальної інфраструктури на Митниці може з᾽явитися нове «царське село». «За» це проголосували 23 депутати. Традиційно прийняттю рішення передувала депутатська дискусія.
Заслухати інженера «Харківпроекту», який розробляв детальний план міста депутатський корпус не спромігся. Така поведінка обурила міського голову Анатолія Бондаренка. Адже заздалегідь вороже налаштовані депутати не сприймали жодних аргументів, особливо члени фракцій «Вільних демократів» та БПП на чолі з Олександром Згібловим та Олександром Радуцьким відповідно.
Міський голова Анатолій Бондаренко намагався закликати депутатів до конструктиву і навів конкретні цифри, що вказують на скорочення кількості житлової забудови у мікрорайоні. Однак, політика виявилась вище здорового глузду.
Скасування детального плану означає, що Черкаси тепер не зможуть взяти участь у державній програмі щодо будівництва багатофункціональної спортивної арени. Спорудження «Льодового палацу» також відтерміновується.
Місто, що почало оговтуватися від десятирічного застою та занепаду часів мерства Одарича, знов стало заручником політичних амбіцій останнього та помсти з боку Радуцького і бізнес клану, який він представляє у Черкаській міськраді.

Черкаська міськрада скасувала містобудівні умови на зведення житлового комплексу на Митниці.