Черкаси лишилися без виконкому і заступників міського голови

Таке рішення прийняли депутати Черкаської міськради. Зініціював проект секретар міськради Олександр Радуцький у зв᾽язку з нібито таємним засіданням виконкому, на яке його не запросили.
Прибічники секретаря міськради, зокрема, Руслан Зоря почали наводити аргументи щодо непрофесійної роботи членів виконкому.
З правової точки зору, рішення про відставку виконкому та заступників міського голови є неправомірним, оскільки в проекті не прописано, що діючий виконком буде працювати до обрання нового. Це означає, що у місті немає кому прийняти рішення. Таку думку підтвердив і директор департаменту юридичного забезпечення Володимир Шабанов.
Секретар міськради Олександр Радуцький, звісно, не погодився з головним юристом міста. А міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зазначив, що ситуація нагадує йому Троянського коня і попередив, що накладе вето на рішення через його неправомірність.
Згідно із законодавством міський голова наділений своєрідним «правом вето» стосовно рішень ради. Виконання рішення міської ради у 5-денний строк з моменту його прийняття може бути призупинене міським головою. Рада зобов’язана у 2-тижневий строк повторно розглянути рішення. Якщо рада відхилила зауваження міського голови і підтвердила попереднє рішення двома третинами депутатів від загального складу ради, воно набирає чинності.

Депутати Черкаської міськради поставили хрест на розбудові Митниці.