Зелена вода та мертва риба: Дніпро знову цвіте

Вже традиційно для кінця літа, вода на Дніпрі знову набуває характерного зеленого кольору, що викликає неприємний запах та масову загибель риби. Це пов’язане з тим, що у товщі води активно розпочинає цвісти синьо-зелені водорості.

Про цю ситуацію на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

«При значному збільшенні біомаси водоростей різко погіршується якість води, змінюється кольорова гама, кислотність, в’язкість, знижується прозорість, вода набуває неприємного запаху. Причина цвітіння — зниження швидкості течії, підвищення температури води, підвищення вмісту біогенних забруднюючих речовин, збільшення показників хімічного та біологічного споживання кисню, що неодноразово підтверджували лабораторні дослідження Держекоінспекції у Черкаській області.

Станом на 11 серпня 2017 року Державна екологічна інспекція у Черкаській області спільно із Держрибоохороною Черкаської області встановила три факти загибелі риби на території Чорнобаївського, Уманського та Городищенського районаів. Для з’ясування причин загибелі риби відібрано проби води», – зазначив Позняков.

Читайте також: Унікальні куточки Дніпра – річка Довгун в 15 км від Черкас, кришталева вода, мальовничі краєвиди