Черкаські надавачі послуг теплової енергії провели відкрите слухання щодо підвищення цін на гарячу воду та тепло

Згідно постанови НКРЕКП, черкаські надавачі послуг теплової енергії ініціювали відкриті слухання щодо перегляду тарифів на гарячу воду та теплопостачання.

Опираючись на інформацію «Черкаситеплокомуненерго», тарифи формуються окремо для кожного виду діяльності з урахуванням наступних категорій споживачів: населення, бюджетні установи, інші споживачі, релігійні установи.

Діючі тарифи на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також тарифи на послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання були встановлені на базі витрат 2015 року та коригувалися лише через зміну паливної складової.

На необхідність зміни тарифів вплинули наступні чинники:

-Зростання витрат на оплату праці в зв`язку із зростанням мінімального прожиткового мінімуму з 01.05.2017 – 1684 грн., з 01.12.2017 – 1762 грн, який лежить в основі розрахунку фонду заробітної плати, що включається до тарифів на теплову енергію.

-Зростання витрат на покупну теплову енергію ПАТ «Черкаськехімволокно» ВП «Черкаська ТЕЦ» .

-Зростання фінансових витрат у зв`язку зі збільшенням офіційного курсу

євро.

-Зростання витрат на придбання води на послугу з централізованого

постачання гарячої води відповідно до Постанови НКРЕКП від 01.06.2017 No 728 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16.06.2016 No 1141» .

-Зростання ціни на природний газ для потреб бюджетних установ.

Читайте також: Соснівська СУБ готує житловий фонд до опалювального сезону