Радуцький із Зорею зібралися рятувати місто та мера

ГКЧП по-черкаськи: Радуцький вирішив рятувати мера від оточуючого середовища

Олександр Радуцький разом із своїми політичними партнерами – представником Свободи Нищиком та соратниками екс-мера Черкас Одарича – Згібловим та Зорею провели прес-конференцію. Метою зборів була спроба довести суспільству, що все, що зараз робиться у Черкасах придумано свого часу Сергієм Олеговичем і робилося з благословення Вільних демократів.

Олександр Радуцький неодноразово підкреслював, що саме він, а ніхто інший рятує міського Голову Черкас. Але так і не стало зрозумілим від чого і кого. Багатослівність та плутаність пояснень лише під кінець заходу дали розуміння присутнім, що мета зустрічі з представниками ЗМІ полягає саме в спробі довести, що рада така гарна, така сплочена, що її розпускати не варто.

Нагадаємо, що Анатолій Бондаренко неодноразово підкреслював, що не боїться розпкску міськради, і вбачає в цьому ефективні ліки від блокування роботи міської влади. А лідер партії Національний Корпус Дмитро Кухарчук на сайті Черкаської міськради розмістив петицію про розпуск Черкської міської ради.

Доки тривав діалог міських народних обранців, петиція на сайті міськради про їх же розпуск зібрала додаткових 25 голосів, що свідчить про не аби яке негативне ставлення до присутніх представників міського депутатського корпусу з боку громади. До речі, всього за кілька днів петиція про розпуск міськради зібрала 200 голосів з 250 необхідних.

Ймовірно, що на наступній сесії депутати таки змушені будуть крім питань подальшого існування виконкому таки розглянути петицію про саме своє подальше існування в межах діючої ради. Навіть у разі відсутності необхідних 22 голосів, розпустити міську раду може одноосібно міський голова, звернувшись із відповідним зверненням до Верховної ради України.

Анатолій Бондаренко днями наголосив, що міська рада регулярно порушує діюче законодавства і голосує протиправні рішення. За ст. 78 закону України «Про місцеве самоврядування» це є достатньою причиною для призначення в Черкасах позачергових виборів міської ради. Вочевидь, саме це питання так турбує народних обранців і змушує їх шукати порятунок та переводити стрілки з себе на міського голову та виконком міської ради.