У Черкасах готуються до опалювального сезону

З цього приводу відбулася спільна нарада у міськвиконкомі за участі керівників профільних департаментів та комунальних підприємств. Традиційно подати тепло у освітні та лікувальні заклади планують раніше, ніж у житлові будинки. Наразі школи та садочки запасаються піщано-соляною сумішшю, та поки що не всі готові до холодів.

У лікувальних закладах міста було відремонтовано інженерні мережі. В разі виникнення аварійних ситуацій з теплопостачанням буде введено в дію дизельні електростанції, наявні при медустановах.

СУБи до осінньо-зимового періоду почали готуватися ще влітку, зокрема, Соснівською СУБ було проведено планове промивання систем опалення у багатоповерхівках.

Китом серед комунальних підприємств міста є ЧЕЛУАШ, саме воно здійснює зимове утримання доріг. Протягом року міським коштом було придбано нову техніку, тож нині підприємство має дев’ять тракторів, чотири комбінованих дорожніх машини, два екскаватори, грейдер та п’ять солерозкидачів. Спільні наради щодо підготовки міста до зими у черкаському міськвиконкомі будуть проводити регулярно, аби випадіння снігу та морозна погода не стали для комунальників щорічною несподіванкою.

Соснівська СУБ готує житловий фонд до опалювального сезону.