Грибний сезон відкрито: рятувальники застерігають черкащан від отруєнь

Традиційно на початку осені лісиста місцевість перетворюється на рай для грибників. Що робити, аби після споживання грибів не потрапити на лікарняне ліжко з тяжким отруєнням знають черкаські рятувальники.

Рятувальники радять спершу вивчити класифікацію грибів, а потім іти до лісу. Вживати гриби у сирому вигляді – вкрай небезпечно, їх слід попередньо відварити декілька разів. Небажано купувати гриби у стихійних місцях продажу.  Рятувальники щорічно проводять роз᾽яснювальні рейди у місцях масового збирання грибів.

Завдяки роз᾽яснювальній роботі, кількість отруєнь з року в рік зменшується. Батьки почали пояснювати дітям як відрізнити отруйний гриб від їстівного і правильно готувати зібраний продукт. Цього року прогнозують невеликий урожай грибів через досить стійку посуху.

Над перекритим Черкаським мостом зафіксовано масовий переліт птахів.