Відвертий саботаж: «антимерівська коаліція» на чолі із секретарем міськради намагалася зірвати сесію

Депутати Черкаської міської ради із фракції “БПП”, Партії вільних демократів та групи “За Громаду” покинули сесійну залу в знак протесту проти того, що міський голова Черкас публічно не вибачився перед АТОвцями через День жалоби, який 1 жовтня було оголошено через вбивство депутата міськради Михайла Бінусова.

За інформацією видання, провокувати міського голову Черкас та зривати засідання привезли атовців з різних районів області. Дехто з них навіть не знав за що протестує.

Ініціатором зриву роботи виступив секретар міськради Олександр Радуцький, який в ультимативній формі вимагав у міського голови публічних вибачень. Коли провокація не вдалася, пан Радуцький дав команду своїм однодумцям покинути сесійну залу. Продовжили засідання найбільш стійкі та незалежні від чужої думки депутати.

Після перереєстрації роботу сесії продовжили 22 депутати. Цієї кількості виявилось достатньо, щоб внести зміни до міського бюджету, ПСЕРу, розглянути електронні петиції та проголосувати за нарахування зарплат для працівників «Черкасиелектротрансу». Наступне сесійне засідання скликатимуть з розгляду земельних питань. Про дату проведення буде відомо згодом.

Черкаська міськрада визнана найпрогресивнішою в Україні.