Кошти на «ВІККУ» – кошти на вітер. Медійний тендер скасовано

Черкаська місцева телекомпанія “Вікка”, в ефірах та телесюжетах якої, надто часто фігурують особи діяльність яких пов’язують із сумнозвісним злочинним угрупуванням «Топеди»,визнана переможцем у тендерах на надання телекомунікаційних послуг департаменту оргзабезпечення Черкаської міської ради.

Хоча, на справді переможцем тендеру стала Телекомпанія «Антена», яку згодом дискваліфікували. Фальсифікація з проведенням тендери призвели до того,що саме ТРК «ВІККА» визнана переможцем попри те, що тендерні пропозиції від ТРК «ВІККА» були значно вищими за інші. Це стало можливим завдяки тісній співпраці чиновників міської ради із зазначеним злочинним угрупуванням та маніпуляціями з підготовкою та проведенням тендеру. Наразі результати цього тендера скасовано. Сума, про яку йшлося це 500 тисяч гривень.

Учора, міський голова Анатолій Бондаренко, на своїй сторінці у Фейсбуці написав про те, що вважає за доцільне спрямувати ці кошти не на піар в телеефірах, а на ремонті роботи в закладах освіти. Ця заява міського голови, викликала обурення керівництва телеканалу «ВІККА».

Генеральний директор телекомпанії Юлія Погостинська, написала гнівну статтю, в якій припустила, що якби тендер виграла «АНТЕНА» то все б було добре, і ніхто б його результат не відміняв. Нагадаємо, Юлія Погостинська два роки тому прагнула потрапити до складу міської ради від «Партії вільних демократів», втім разом їй це не вдалося. Наразі, керівник Телекомпанії «ВІККА» у минулому кандидат – невдаха Юлія Погостинська, у своєму пості нагадує міському голові, що 500 тисяч гривень це кошти не його, а міської громади. І відповідно громада має вирішувати на які потреби їх витрачати.

Телекомпанія «Антена», в свою чергу підтримує рішення Анатолія Бондаренка в тому, що ці кошти краще витрати на потреби закладі освіти, а не на політичний піар та хизування власними обличчями не телеекранах. А стосовно, того, що громада має вирішувати куди витрачати бюджетні кошти, телекомпанія «Антена» готова зробити опитування серед простих містян. Півмільйона на телеефіри, чи півмільйона на ремонти дитячих садочків? Відповідь, на нашу думка очевидна.

Черкаський телеканал «гучно» переміг у фіктивному тендері.