Кінопрем᾽єра: черкащани побачили міського голову в ролі гетьмана

До черкаського циклу «Таємниці мого міста» входить 7 серій. Ролі в епізодах виконували не професійні актори, а громадські діячі. Головний герой епізоду «Староста» – міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. На прем᾽єру прийшов з дружиною. Дещо схвильований. Але запевняє: вжився в роль 100-відсотково.

Учасники знімального процесу намагалися максимально відтворити дійсність: траву палили, поле бою імітували, байкерів перетворили в турків і козаків. За сценарієм – підтримати головного героя приїхав простий український козак Гриць. Не випадково, його зіграв відомий у Черкасах громадський діяч, майстер бойового гопака – Олександр Проценко.

Головний черкаський козак розповідає, що попри бойовий досвід на знімальному майданчику було непросто, особливо в епізодах з кіньми, яких було важко приборкати. У таких моментах акторам допомагали професійні дублери. А от мамою проекту команда «Таємниць мого міста» називає відомого краєзнавця Черкащини Валентину Нестеренко. Саме вона надавала історичні консультації під час створення сценарію та режисерської експлікації.

Історичні довідки вказують на те, що у козацьку добу Черкаси дійсно були воротами у цивілізацію і колискою України. Всього проект «Таємниці мого міста» охопив 6 регіонів. Його основна мета – популяризація культурно-історичної місцевої спадщини.

Черкасці дізнались про «Таємниці мого міста».