«Інноваційний сюрприз»: одна з черкаських шкіл осучаснилась під час канікул

Йдеться про гімназію №9. Її асоціюють з кадетами і панянками, які навчаються тут в окремих класах і носять спеціальну форму. Але це далеко не всі досягнення закладу. Завдяки щедрому фінансуванню збоку області й міста під час осінніх канікул у гімназії модернізували кабінети природничих наук.

Фішка дев᾽ятої гімназії – робототехніка. На базі навчального закладу існує потужна команда юних конструкторів, які показують високі результати не лише на всеукраїнському, а й на світовому рівні. На уроках історії учні грають у навчальні ігри та створюють макети будівель. До речі, це єдине архітектурне лего на території області.

Господарює у дев᾽ятій гімназії екс-керівниця міської освіти, а віднедавна Заслужений працівник освіти України Ірина Топчій. Як педагог із досвідом, вона достеменно знає про потреби учнів. Лабораторії тут поділяють на реальну, віртуальну і цифрову.

За допомогою мультимедійної дошки та спеціального програмного забезпечення діти зможуть вимірювати величини та навіть пульс один одному. Застосувати знання на практиці учні зможуть уже за декілька днів. А поки в дев᾽ятій гімназії будують віртуальну реальність, в деяких черкаських школах, яких понад три десятки у місті, ледь зводять кінці з кінцями, аби замінити вікна і зробити бодай косметичний ремонт. Можливо, владцям слід поміркувати над збалансованим розподілом коштів.

У черкаській школі відкрили капсулу часу 1977 року.