У Черкасах неможливо створити «кабінет здорової дитини» через тотальний дефіцит педіатрів

Як відомо, на минулій сесії депутати міської ради підтримали електронну петицію щодо прийому здорових дітей окремо від хворих. У департаменті обіцяють вивчити це питання і максимально розмежувати потоки хворих, але практично це зробити дуже складно.

Допоки існує принцип дільничного поділу педіатрів створити окремий кабінет для прийому здорових дітей неможливо, оскільки доведеться забирати педіатрів із викликів. У Черкасах сподіваються на молоде поповнення педіатрів. А поки у поліклініках аншлаг, лікарі приймають удвічі більше дітей, ніж повинні.

Кожен педіатр веде прийом у кабінеті протягом трьох годин, у інший час обслуговує виклики. Наприклад, у третій дитячій поліклініці міста Черкаси в обідній час наша знімальна група зафіксувала на робочих місцях двох з 11 наявних педіатрів і невеликі черги під кабінетами. Гаряча пора – у період підвищення захворюваності та епідемій. Тоді батькам радять запастися терпіння, а при невідкладних станах викликати швидку, або самостійно доставляти маля у приймальне відділення.

П᾽ятирічну Злату мама вперше записала на прийом за допомогою електронної черги. Жінка каже, що не має зауважень до педіатра на дільниці №42, а от інші мами неодноразово скаржились на відсутність лікарів. Нині у Черкасах налічується 50 педіатричних дільниць.

На кожній зареєстровано приблизно 800 осіб. Враховуючи дефіцит – 42 тис. дітей обслуговує всього 30 лікарів. Висновки очевидні. У найближчому майбутньому в Україні відбудеться реформа первинної ланки, коли надавати послуги населенню будуть сімейні лікарі, а педіатри залишаться як вузькоспеціалізовані фахівці.

Вірус грипу «Мічиган»: черкащан заспокоюють, а вакцини ще немає. 

Один коментар до “У Черкасах неможливо створити «кабінет здорової дитини» через тотальний дефіцит педіатрів”

  1. Ольга Андріївна, це наш лікар.
    Гарний спеціаліст та завжди привітна до діток.
    Нас на участку з чоловіком виростила, а тепер нашу доньку.
    Дай Вам бог здоров’я.

Коментарі закриті.