«Перебдєлі?»: журналісти «Антени» перевірили військових на пильність

Непроста суспільно-політична ситуація в країні та забезпечення територіальної безпеки змушує військових бути пильними. Як кажуть, краще «перебдєть», ніж «недобдєть». Так, комічна ситуація склалася із особовим складом військового підрозділу, що розташований у центральній частині міста Черкаси по вул. Надпільній.
Увагу військовиків привернула знімальна група телеканалу «Антена», що фільмувала розбитий автошлях по вул. Байди Вишневецького. Хлопці у формі не знайшли нічого кращого, як силоміць зупинити авто кореспондентів з вимогою показати чи видалити відео, хоча об᾽єктом зйомки була дорога, а не військова частина. До того ж, на шляху немає жодного вказівника про розміщення стратегічного об᾽єкта, чи заборону відео зйомки. Журналісти вирішили не поступатися принципам і викликали патруль, оскільки військові заблокували проїзд.
Виникає риторичне питання: можливо таким справним військовикам краще проявляти пильність у зоні АТО. У цей час головний редактор телеканалу Валерій Воротник якраз перебував у зоні військових дій на Сході України. Він миттєво відреагував на прецедент і надіслав відеозвернення.
Поліція відібрала пояснення і заяви у знімальної групи «Антени» про перешкоджання професійній діяльності.

Родини черкаських атовців отримали квартири на пільгових умовах. 

2 коментарі до “«Перебдєлі?»: журналісти «Антени» перевірили військових на пильність”

  1. Ну, товариш (не дай Бог) головний редактор цілком і повністю неправий і за такі слова я б анулював йому ліцензію взагалі. Хлопці правильно зробили, проявили пильність, яка необхідна в тилу не менше, ніж на передовій – тут не треба бути генієм, щоб це знати. А от хто такий ВІН, щоб вирішувати де місце тим військовослужбовцям і, щоб грозитись їм “іншою розмовою” – це уже питання.
    От якби журналісти спокійно пояснили, хто вони такі, по-людські представили документи і що вони знімали – не було б взагалі ніякого конфлікту. А так як вони почали бикувати, то їхнє щастя, що їм трапились добрі військовослужбовці, бо можна було б і мордякою в землі поліцію чекати і тоді уже з’ясовувати обставини. Я б на вашому місці вибачився і подякував хлопцям за пильність і за захист. Бажаю здоров’я.

    1. А ви впевнені, що журналісти не пояснили, хто вони такі, і не пред’явили посвідчення? І не сказали, що знімали просто вбиту дорогу, а не караулку?
      І чи мали право люди у формі, не представившись у відповідь, відразу вимагати знищити відзняте відео?

Коментарі закриті.