Перспективи побудови у Черкасах сміттєпереробного заводу

Рішенням Черкаської міської ради прийнято проект будівництва сміттєпереробного заводу на території міста. Черкащани побоюються, що у місті з᾽явиться потужне підприємство, яке буде обслуговувати сусідні міста й області, а також, що завод чинитиме негативний вплив на навколишнє середовище. Детальніше про інвестиційну угоду та умови будівництва заводу в ексклюзивному інтерв᾽ю «Антені» розповіли у Черкаському міськвиконкомі.

Так, в інвестиційному догові йдеться про постачання відходів лише з території Черкас. До того ж, вартість транспортування сміття має знизитись через розміщення потужностей підприємства в межах міста. Інвестор «Еко-Баік» має намір збудувати завод з переробки сміття на третій лінії «Хімволокна» та не застосовувати технологію прямого спалювання.

Інвестори готові вкласти у проект від 80 млн доларів. Жодних витрат збоку територіальної громади не передбачено. Підприємство буде сплачувати податок у міський бюджет і забезпечить більше 2000 робочих місць. Міська рада залишає за собою право розірвання договору з інвестором в односторонньому порядку.

Громадські слухання чи імітація?