Відшкодування втрат на суму майже 28 млн грн забезпечили аудитори Черкащини за січень-жовтень 2017 року

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області протягом січня – жовтня 2017 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 27,9  млн грн.

За результатами ревізій, перевірок державних закупівель місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ та організацій прийняли 58 управлінських рішень.

За матеріалами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 23 досудових розслідувань.

За вчинені фінансові порушення 211 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 49 – до дисциплінарної та матеріальної, 4 посадові особи звільнено із займаних посад.

У 152 випадках до установ, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань, зменшено бюджетні призначення.

Крім того, для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 129,7 млн грн.

Прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області