Маньківський районний центр зайнятості організовує стажування в ТОВ «Чорна Кам’янка» (Кернел), що є одним із найбільших підприємств району

Одним із найбільш ефективних різновидів професійного навчання, що пропонується службою зайнятості, є стажування – підвищення кваліфікації робітників та фахівців з числа зареєстрованих безробітних безпосередньо у роботодавця. Особи, які тривалий час не працювали, мають можливість відновити та удосконалити свої знання, набути досвіду практичної роботи, адаптуватися до трудового та технологічного ритму, а також зарекомендувати себе і отримати робоче місце. Стажування для роботодавця – найкращий спосіб перевірити спроможність потенційного працівника виконувати поставлені завдання.

Яскравим прикладом співпраці Маньківського районного центру зайнятості з роботодавцями у питанні підготовки кадрів є організація стажування в ТОВ «Чорна Кам’янка» (Кернел), що також є одним із найбільших підприємств району. Земельні угіддя ТОВ “Чорна Камянка” (Кернел) є досить сприятливими для посіву та вирощування зернових, технічних, кормових та овочевих культур, плодово-ягідних насаджень, мають вигідне розташування по відношенню до основних пунктів збуту сільськогосподарської продукції. Підприємство щороку нарощує свої виробничі потужності та на ринку праці працює уже понад 13 років.

В ТОВ «Чорна Кам’янка» (Кернел) на стажування за професіями «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «водій автотранспортних засобів» (виконання слюсарних робіт з ремонту автомобілів), «фахівець з використання водних ресурсів» було направлено 19 безробітних. В процесі навчання вони набули ґрунтовних знань з урахуванням специфiки підприємства і мають гарантоване місце роботи.

Довідково: «Кернел» – найбільша агропромислова компанія в Україні та СНД. Компанія є ключовим виробником і постачальником соняшникової олії на внутрішньому ринку. Торговельні марки компанії: «Щедрий Дар», «Стожар», «Чумак Домашня», «Чумак Золота». Окрім цього, «Кернел» є найбільшим українським експортером соняшникової олії, а також основним експортером зернових культур з Чорноморського регіону. Виробничі активи компанії – це чорноземні сільгоспугіддя і сучасні олійноекстракційні заводи. Логістика «Кернел» базується на сільськогосподарській інфраструктурі, що включає в себе найбільшу мережу елеваторів і глибоководних експортних терміналів. Одним з пріоритетних напрямків діяльності компанії є сучасне виробництво сільгосп­продукції. Земельні угіддя, які орендує «Кернел», розташовані в більшості областей України. Всього понад 400 тис. гектарів родючої землі обробляють досвідчені фахівці з використанням інноваційних технологій і кращої сучасної техніки.

У Черкаській області компанія обробляє землі в Катеринопільському, Тальнівському, Уманському, Маньківському, Золотоніському, Драбівському районах та представлена підприємствами «Зоря», «Чорна Кам’янка», «Пальміра».

Відділ організації профнавчання ОЦЗ