Мешканці черкаської багатоповерхівки посварилися з комунальниками через сміттєвий майданчик

Прецедент виник на прибудинковій території за адресою вул. Припортова, 42 після того, як СУБ вирішила упорядкувати контейнери, що стоять посеред двору. Тепер мешканці не хочуть бачити сміттєві баки під вікнами і хвилюються через дотримання санітарних норм.

Колізія полягає в тому, що контейнер для збору твердих побутових відходів розташовується не ближче, ніж за 3 метри від будинку. А контейнерний майданчик – не ближче, ніж за 20 м. Фахівці радять розрізняти поняття одного сміттєвого баку і їх сукупності.

Вивезення побутових відходів за вказаною адресою здійснює Черкаська служба чистоти, великогабаритне сміття збирає Соснівська СУБ. Керівник підприємства стверджує, що мешканці самі просили упорядкувати територію, а нині висловлюють незадоволення.

Вихід із ситуації полягає у розформуванні існуючого майданчика і встановлення окремих контейнерів біля кожної багатоповерхівки, тоді мешканці будинків ОСББ не будуть хитрувати, на Припортовій 42 настане спокій, а комунальники заощадять кошти на вивезенні сміття.

Мешканці черкаської багатоповерхівки загрузли в комунальних проблемах.