У черкаському дитсадку обвалилася стеля

Інцидент трапився у ДНЗ «Кобзарик», що на вул. Сержанта Смірнова. На щастя, в цей момент в спальному приміщенні не було дітей. Інцидент стався минулого понеділка. Як виявилося, попередньою причиною аварії можливо вважати недостатню кількість металевих анкерів, якими підшивна стеля кріпилася до бетонних плит перекриття. Остаточну причину з᾽ясує службова перевірка, яку призначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко з приводу інциденту.

Працівники дитячого навчального закладу самотужки демонтували аналогічну стелю в сусідньому приміщенні, вважаючи її небезпечною для малят. З власних джерел Антена з’ясувала, що ремонт зі встановленням підвісної стелі було профінансовано коштом міського бюджету в 2016 році, власне стеля встановлювалася роком раніше.

За інформацією джерела редакції, ремонт робила компанія із наближеного кола секретаря черкаської міської ради Олександра Радуцького, який, за висловлюванням джерела, «тісно сів» на фінансові потоки департаменту освіти ще під час свого першого секретарства в Черкаській міській раді, контролюючи, щоб підряди без конкурсів та тендерів діставалися вузькому колу наближених до його групи компаній. Одна із таких, ймовірно, і зробила ремонт, порушивши будівельні технології і піддавши небезпеці життя дітей.

Завідуючі садочків ризикують посадою, коли збирають гроші з батьків.