18 грудня після 15 години температура повітря знизиться і на дорогах і тротуарах утвориться ожеледиця

Україну продовжують атакувати південні циклони. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, у суботу перший циклон пронісся по її західній частині, зумовлюючи на своєму шляху рясні опади. На Черкащині він відзначився посиленням вітру до штормових значень та рекордами тепла, яке надійшло із субтропіків із південними вітрами. У м. Черкаси 16-17 грудня було встановлено нові рекорди середньодобової (+8,6°) та максимальної (+12,1°) температури повітря за повоєнний період спостережень. Попередній максимум становив +11,6° і був зафіксований у 2006 році.
Сьогодні рясні опади не оминули і Черкащину. Черговий циклон та його атмосферні фронти переміщуючись через нашу область із півдня на північ, зумовили опади у вигляді дощу та мокрого снігу, налипання мокрого снігу, посилення вітру до 16 м/с, у західних районах області на дорогах утворилася ожеледиця. Сформувався сніговий покрив висотою 1-7 см, проте, грунт талий і здатний до поглинання талих вод. За ніч 18.12 у Чигирині випала декадна норма опадів – 23 мм, на решті території опадів 4-10 мм.
За прогнозом, 18 грудня після 15 години температура повітря почне знижуватися і наступної ночі її мінімальні значення становитимуть -1-6°. Тому на дорогах і тротуарах утвориться ожеледиця. Невеликий сніг впродовж наступної доби її посилюватиме. 
До кінця робочого тижня нестійка, морозна, переважно з опадами погода збережеться. Температура повітря вночі -3..-8º, вдень 0..-5º.
З огляду на це, учасникам дорожнього руху слід пам’ятати, що із появою зимових опадів небезпечними стають дороги і тротуари, зростає загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, а також зростає кількість травмованих людей. У цей період року слід бути особливо уважними та обережними.