Черкаський міськвиконком нарешті зібрався для роботи, втім, ненадовго

Виховна робота, що відбулася напередодні , таки вплинула на членів виконкому – прогульників. Першими на засідання виконкому прийшли заступники міського голови Гура та Сотуленко, а невдовзі – і сам секретар міської ради Радуцький. З невеликим запізненням, але виконком почав свою роботу з розгляду питання багатостраждальних ялинкових ринків. Рішення прийняли, але так і не озвучили причини, чим викликане таке тривале зволікання. Хоча залишається чинною версія, що певні члени виконкому просто торгувалися з підприємцями, вимагаючи у них певний відсоток прибутків?

Завдяки тиску громадськості та самих підприємців питання було врешті прийнято одностайним голосуванням. Але стосовно бюджету виконком так і не розпочав плідну роботу. З подачі Радуцького та Сергія Гури виникли питання стосовно формулювань статей витрат. Вони вимагали правок самого тексту проекту рішення. Для цього міський голова оголосив перерву, під час якої мали бути внесені зміни до тексту проекту бюджету на 2018 рік. Але після перерви, яка затяглася на годину, до розгляду проекту бюджету так і не приступили. Виявляється, знову за ініціативи Радуцького, Гури та Сотуленка.

На думку присутніх, головне питання бюджету на наступний рік – це бюджет розвитку міста Черкаси, який, як відомо, став тим інструментом, що цементує депутатську більшість Олександра Радуцького. Саме в бюджеті розвитку закладені так звані депутатські «хотєлкі», серед яких часто заховані питання виконання робіт, закупівлі послуг саме у компаній, що контролюються безпосередньо депутатами.

Вочевидь, шантаж міського голови з боку більшості Радуцького в Черкаській міськраді такі мав свій результат. Міська влада і в цьому році не знайшла в собі політичної волі припинити цю ганебну практику. Отже, якщо і буде прийнято бюджет міста на наступний рік, то лише тому, що частина депутатського корпусу голосуватиме не скільки за розвиток міста, скільки за свої «шкурні» питання.

Громадські активісти Черкас шукали членів виконкому, аби запросити їх на засідання