Черкаські рятувальники ліквідували умовну пожежу в дитячому санаторії

Днями на території обласного дитячого санаторію «Сосновий бір», який через велику кількість дітей відноситься до найбільш важливих для рятувальників об`єктів, пожежно-рятувальними підрозділами Черкаського гарнізону були проведені спеціальні тактико-спеціальні навчання, – повідомляють в Управлінні ДСНС у Черкаській області. 

Згідно із задумом, рятувальники відпрацьовували ліквідацію пожежі на першому поверсі одного з корпусів санаторію, а також проведення евакуації дітей та персоналу в умовах сильної задимленості.

Керівником навчань також було поставлене завдання для педагогічного та обслуговуючого персоналу. Фахівці ДСНС перевірили яким чином організовано у закладі повідомлення, інформування та оповіщення на випадок загорання, а також дії адміністрації щодо попередження паніки та початку евакуації у безпечне місце дітей. Ще до прибуття на місце події перших пожежних розрахунків адміністрація об’єкту не лише провела евакуацію 40 дітей, а й силами місцевої добровільної протипожежної дружини вжила заходів щодо гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння.

Рятувальники, що за викликом прибули на місце, відпрацювали кілька тактичних тем роботи ланок газодимозахисної служби в умовах сильного задимлення, а також встановлення пожежної техніки на джерела пожежного водопостачання. Організація навчань дозволила рятувальникам краще вивчити особливості планування об`єкту та відпрацювати свої навички у застосуванні техніки та спорядження, вдосконалити свій професіоналізм. Велике значення також мала взаємодія з адміністрацією.

Як зазначив керівник навчання, основним завданням заходу було відпрацювання взаємодії оперативних служб та персоналу об’єкта при ліквідації подібних надзвичайних ситуацій. Проведені навчання дозволили вдосконалити злагодженість та оперативність усіх учасників, що допоможе діяти швидко та впевнено у випадку виникнення реальної екстреної ситуації.

У Черкасах по бульв. Шевченка горіла адмінбудівля.