Золотонісці повідомили про лебедя, що замерзає на ставку, але птах не бажав, щоб його рятували

Як повідомила користувач Мар’яна Ніщенко у групі “Золотоноша” у фейсбук у коментарі під постом про птаха, 10 січня на гарячу лінію міського голови Золотоноші надійшло чимало дзвінків про те, що на річці Золотоношка замерзає лебідь. Від самого ранку представники УЖКГ намагалися порятувати пташину. До рятувальної операції долучилися ДСНС. Однак лебідь виявився дуже полохливим та прудким, він постійно втікав від рятувальників та переміщався по крихкому льоду.

За словами начальника УЖКГ Олександра Флоренка, рятувальники намагалися дістатися до пташини на човні, але лід завадив це зробити. Були намагання дістатися до лебедя по льодяній кірці, та крига ламалася під ногами, а сам герой рятувальної операції втік на так зване острівце і обмежив доступ до себе. А для того, щоб загнати пташку на воду і в подальшому зловити його, використовуючи човен, навіть застосовували дрон. Але лебідь виявився не лише прудким, а ще й сміливим і зовсім не реагував на компанію безпілотника.

Рятувальники прийняли рішення продовжити операцію у понеділок, коли крига стане більш стійкою. До рятувальної операції обіцяють долучитися черкаські журналісти та золотоніські школярі.

Наразі лебедю залишили їжу, сильних морозів на найближчі три дні не прогнозують.

Усіх небайдужих містян просять також підгодовувати птаха та інформувати про межі його пересування.