Хто заплатить більше: у Черкасах обговорили зміни тарифу на газ

Основна мета – підвищення зарплати працівників «Черкасигазу», перегляд витрат на матеріали та послуги в зв’язку з інфляцією, а також включення до тарифу плати за право експлуатації державного майна згідно з постановою Кабміну.

На так звані громадські слухання прийшли півсотні черкащан, більшість із яких – працівники «Черкасигазу». А все через те, що суто формальний захід був погано анонсований. Серед тих, хто пройшов фейс-контроль на варті – преса, голови ОСББ, депутати та громадські активісти. Усі інші отямляться, коли отримають нові платіжки.

Присутнім зачитали абсолютно незрозуміле обґрунтування тарифу, що викликало обурення громади. Жодного аналізу, графіків чи порівнянь: говорили, як «бадяжити» газ та слухали керівника, якого не цікавлять проблеми ОСББ.

Газовий тариф складається із ціни на газ, його транспортування і постачання. Сюди входять матеріальні витрати, на оплату праці, нарахування на заробітну плату, амортизація та інші витрати. Нині йдеться про піврічне балансування у зв᾽язку зі змінами обсягів транспортування.

Тарифні коливання викликали досить емоційне обговорення, більшість присутніх виступили проти здорожчання. Протокол засідання буде готовий до кінця тижня, оприлюднювати його на офіційному сайті «Черкасигаз» відмовився.

П᾽ять черкаських будинків лишилися без газу – на захист мешканців стали депутати міської ради.