За сприяння служби зайнятості Черкащини минулого року роботу отримали 35,5 тис. осіб

Як повідомляє Відділ статистики та прогнозування ОЦЗ, з початку 2017 року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися 96,3 тис. осіб, що на 8,3 тис. осіб менше, ніж минулого року.

Роботодавці регіону поінформували центри зайнятості області про наявність 37,3 тис. вакансій (на 2,8% більше, порівняно з відповідним періодом минулого року). Протягом  2017 року на одне вільне робоче місце претендувало менше 2 безробітних.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 35,5 тис. осіб, у тому числі 20,1 тис. безробітних, серед яких кожний п’ятий належав до соціально вразливих категорій населення (інваліди, внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в АТО тощо). До тимчасової зайнятості були залучені 12,1 тис. осіб шляхом їх участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

З метою стимулювання створення нових робочих місць, в першу чергу для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, роботодавцям надавалась компенсація витрат єдиного соціального внеску. Таким чином, з початку року була працевлаштована 301 особа з числа безробітних.

Завдяки отриманню одноразово допомоги по безробіттю 58 осіб відкрили  власну справу. Основними напрямками підприємницької діяльності є сфера оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, сільське, лісове та рибне господарство.

Для допомоги у здобутті і вдосконаленні професійних знань, умінь та навичок організовувалось професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. Навчання здійснювалось під замовлення роботодавців або для самозайнятості людини, тобто провадження підприємницької діяльності. З початку року 7,2 тис. безробітних підвищували конкурентоспроможність на ринку праці.

Станом на 1 січня 2018 року 13,8 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у грудні 2017 року складав 2150 грн.

З початку 2017 року роботодавці повідомили державну службу зайнятості про заплановане масове вивільнення 6,1 тис. працівників, що на 41,5% менше, ніж у 2016 році.