З пустого в порожнє: депутати Черкаської облради не змогли звернутися до Верховної Ради

На позачергове засідання обранці зібралися аби висловити недовіру обласному керівництву Держгеокадастру, яке нібито не допустило до відкритого аукціону Маньківського фермера. Чоловік тривалий час господарював на земельній ділянці площею 21 га, але не зміг взяти участі у торгах.

Подібні випадки зафіксували й в інших районах області. Через що фермери вийшли на акцію протесту проти Держгеокадастру. Вони вважають, що землі віддають в оренду незаконно. У проекті звернення до ВРУ йшлося про звільнення з посади керівництва обласного та районного рівнів Держгеокадастру, про повторний аукціон та створення громадської ради при Держгеокадастрі.

Обговорення проекту безрезльтативно тривало понад дві години. Керівник обласного управління Держгеокадастру Ольга Залога не отримала можливість виступити з трибуни. У коментарі телеканалу «Антена» вона пояснила, що не має жодного відношення до проведення аукціону на землю.

Зрештою, «за» звернення проголосували лише 37 депутатів. Більшістю голосів підтримали «Внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин».

Дивіться також: «Ситуація має політичний характер», – керівниця черкаського Держгеокадастру.