За підготовку вбивства матері засуджено горе-дочку до 2 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Навесні 2015 року горе-дочка шляхом умовлянь і обіцянок умовила незнайомого їй чоловіка вчинити умисне вбивство своєї матері, пообіцявши в разі виконання ним її злочинного замовлення заплатити йому грошову винагороду в розмірі 200 доларів США.

Про це повідомляє Черкаська місцева прокуратура.

Чоловік погодився на пропозицію жінки, після чого звернувся до оперативого підрозділу поліції із відповідною заявою про готування до вчинення злочину та надав добровільну згоду на документування у встановленому законом порядку злочинної діяльності гр. Т. шляхом проведення оперативно-розшукових заходів.

Наступного дня чоловік повідомив жінці, що вчинив вбивство її матері, на підтвердження своїх слів продемонстрував останній імітований кадр на фотокартці із зображенням нібито закривавленого тіла матері, який не викликав сумнівів у його достовірності.

Таким чином, злодійка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.14, ч.4 ст.27, п.п.6, 11 ч.2 ст.115 КК України – готування до злочину, підшукування співучасника та змова на вчинення злочину, підбурювання до скоєння умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, з корисливих мотивів, вчинене на замовлення.